MEHMET GÖRMEZ'E "MİNBER-İ AKSA ÖZEL ÖDÜLÜ" VERİLDİ

MEHMET GÖRMEZ'E MİNBER-İ AKSA ÖZEL ÖDÜLÜ VERİLDİ

Çeşitli ülkelerden gelen alimler sahneye çıkarak, Kudüs için yaptığı çalışmaları dolayısıyla eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e Mescid-i Aksa'nın minberinin ahşap maketinden "Minber-i Aksa Özel Ödülü" verdi.

Ödül sonrası konuşan Görmez, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün kutsiyeti üzerinde durarak, "Aksa, siyonist düşman askerlerinin elinde ve üzüntümüz her geçen gün artıyor. Korkak düşmanlar bu toprakları kirletmektedirler. Silah zoru ve zorbalıkla direnişlerini sürdüren Müslümanları korkutmak istiyorlar. Fakat bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. Bu hediyeyi Kudüs'ü savunanlara ithaf ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa'da verdiği hutbenin kendisini şereflendirdiğini anlatan Görmez, bunu hayatı boyunca unutmayacağını söyledi.

Arap ve Müslüman ülkelerinin Mescid-i Aksa ve Filistin için çaba gösterdiğini ancak bunların yeterli olmadığını belirten Görmez, şunları kaydetti:

"Bütün Müslümanlar kutsal yerleri korumak için nerede olurlarsa olsunlar tek saf ve tek yumruk olmalıdır. Kimse burayı kendi tekeline alamaz. Burası Filistinlilerin ve Müslümanların toprağıdır. Müslümanlar buna hiçbir zaman izin vermez. Elbette Türkiye ile Filistinliler arasında tarihsel bağlar bulunmaktadır. Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Kudüs için yaptıkları için teşekkür ve minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Kendisi Müslümanlara Mescid-i Aksa'yı ziyaret çağrısı yapmıştır. Kudüs'ün, Filistin'in özgürlüğü Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşmasıyla başlayacaktır. Biz tekrar buralara döneceğiz. Aksa Camisi hiçbir zaman Müslümanların elinden alınamayacaktır."

Görmez, İslam ülkelerine birlik çağrısı yaparak salonda bulunanlardan Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın önemini her yerde anlatmalarını istedi.

Fotoğraflar

Videolar